Inspiratie

 

Waarschijnlijk is de ultieme reden voor mijn experiment: te inspireren. Natuurlijk zijn er andere reden: persoonlijke, en de wens iets te leren over het soort samenleving dat me ideaal lijkt… maar anderen inspireren tot andere keuzes en andere afwegingen is denk ik uiteindelijk de mooiste.

Een vriendin besloot om de yoga-opleiding te gaan volgen waar ze echt zin in had – omdat ze me schaamteloos de keuze zag maken voor werken als instructrice, naast mijn gewone baan.

Een logee tijdens het filmfestival – “industry” staat er op haar pass – vond het bemoedigend om over het experiment te horen – zelf vroeg ze zich al een poosje af of ze zou durven kiezen voor het werken met mensen waar ze zich goed bij voelt, ook als er andere projecten wellicht ‘beter’ zijn voor haar levensloop.

Onze Poolse schoonmaakster zag haarscherp het enorme verschil tussen de ruimte die zij en ik hebben om zo’n experiment te leven, maar ze wil heel graag getuige zijn van mijn belevenissen, en ruilde zonder blikken of blozen haar vier tientjes in voor de gelegenheid om Nederlands te spreken – omdat ze dat heel graag wil.

Een bevriende buurvrouw is kunstenares en om niet geheel afhankelijk te zijn van haar vriend geeft ze een dag in de week schilderles op een school – en baalt daar vreselijk van. Aan het eind van ons rite de passage ontbijt zei ze: “weet je, ik ga over een andere manier nadenken om ons inkomen aan te vullen, want dit is belachelijk. Ik kan vast iets vinden wat ik ook gewoon leuk vind.”

 Posted by at 08:05

  3 Responses to “Inspiratie”

 1. Beste Carolien,

  Wij zijn voor de Volkskrant bezig met de Wat-Ben-Je-Waard-special; een magazine over werk, en hoeveel je er mee kunt, wilt of zou moeten verdienen.

  Jouw experiment, dat het begrip ‘verdienen’ loskoppelt van euro’s, lijkt me een heel goed verhaal om in dat magazine te vertellen. Zou je contact met me kunnen opnemen op sachakester@hotmail.com of s.kester@volkskrant.nl – of bellen met 06 466 48 490

  Ik hoop snel van je te horen!

  Hartelijke groet,
  Sacha Kester

 2. Hoi Carolien,

  Zou je het ook eens leuk vinden om middelbare school leerlingen over jouw jaar te vertellen?
  Ik heb twee 5 vwo klassen die ik voor het vak ANW wel een uurtje zou willen laten delen in jouw verhaal.
  Als ruil wil ik wel appeltaarten bakken voor jouw project of voor jouw koffiecorner in de winkel (cv: heb ooit voor een eetcafe appeltaarten gebakken, stond als suzanne’s appeltaart op de kaart, kan ook nog andere dinge maken).
  Groetjes Suzanne

 3. Beste Carolien,

  Jouw experiment lijkt mij een bijzonder en inspirerend verhaal voor de krant. Helemaal nu het nieuwe jaar in aantocht is, waarin mensen even stilstaan bij hun goede voornemens. Zou je contact met mij kunnen opnemen via m.vanleeuwen@ad.nl of 010-4004362?

  Dank!

  Marlies van Leeuwen

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>