jan 042010
 

Maandag

Ik werd vanochtend wakker en wist dat ik er een harde dobber aan zou hebben om mezelf rustig te krijgen. Mijn verhouding met werk, met me verantwoordelijk voelen is op traditioneel-Calvinistische wijze getroebleerd; zie daar de persoonlijke aanleiding tot dit experiment. Het is niet leuk om op de eerste dag van het jaar waarin je jezelf hebt beloofd je droom te leven, wakker te worden met een zwaar hart. Het is zelfs ergerlijk als een beginpunt dat je met liefde en zorg ‘becontempleerd’ hebt je toch bruut overvalt.

Maar ik ken mezelf. Ik was er zelfs op voorbereid; ik had me op het hart gedrukt dat deze eerste week moest gaan over structureren, opruimen, en sporten.

Ik stond vroeg op – vroeg genoeg om aan een pilates les deel te nemen, ging hardlopen, en kwam grijnzend van de endorfine – sneeuw en ijzel ten spijt – weer thuis. Dankbaar voor mijn herwonnen lichthartigheid. Rustig genoeg om te doen wat er gedaan moest worden voor duurzame tevredenheid: een traffic schema opzetten en bloggen.

Als je jezelf een jaar vrij hebt gegeven om te doen wat je belangrijk vindt, dan wil je niet meer dealen met oude hang-ups; die had je immers de loef afgestoken. Je wil flow. Maar oude hang-ups zijn ook niet van gisteren, dus die nestelen zich gewoon in de nieuwe situatie, alsof er niks aan de hand is. En jij trapt erin. Tenzij je rustig blijft, en wacht tot de storm overwaait.

Nu wordt er geblogd, of ik me durf over te geven of niet. Een kwestie van de eerste zin schrijven…

Het ‘complete’ citaat:

All you have to do is write one true sentence. Write the truest sentence you know.”

http://www.writedesignonline.com/assignments/truesentence.html

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>