nov 252010
 

wordleRAvB

Aan het begin van het eerste college van de reeks “Psychologie van de gebouwde omgeving” vroeg ik aan de studenten: “waarom zit je hier? Wat kom je halen?” Met hun motivaties (“ik wil leren hoe ik een fijn plein kan ontwerpen”; “kan en mag ik sturen of manipuleren?”) ging ik aan de slag. En van mijn analyse maakte ik een “wordle”.
Anders kijken, het begin van alle leren.

PS. Mijn onderwijsactiviteiten horen wel en niet bij mijn jaar: Ik benaderde de academie omdat ik zin had om met die materie (architectuur en stedenbouw) en op die plek (Heijplaat, de RAvB) te werken. Maar ik heb nooit echt een ruilgesprek gevoerd.

  One Response to “Stedenbouwers en architecten leren”

  1. We zijn erg blij dat je deel bent gaan uitmaken van onze Academiegemeenschap! In de opleidingen staat de ontwerparbeid centraal, maar wat is die waard als die plaatsvindt zonder kennis van de sociale, culturele, economische en politieke processen die de werkelijkheid vormen? Kortom, dank voor het Andere Kijken.

    P.S. Dat ruilgesprek moeten we maar eens voeren.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>