mrt 302010
 

Boven-An Willem bij Franzi

Zaterdag was de opening van het “Zaterdagochtendcafe”. Een soort milestone, na twee maanden klussen en poetsen op dinsdagmiddag, gezelligheid en terloops overleg in de winkel, uitnodigen over facebook en twee keer proefdraaien… De dag was een guirlande van vrienden;  voor de laatste ging kwam de volgende binnen.  Er was een grimeuse, dus voor de winkel ontstond een kluwen van stoepkrijtende tijgers, prinsessen en bloemenkinderen. Het is die dag geen klant ontgaan dat je hier nu een koffie kunt bestellen. Dit plekje is zeer welkom in Delfshaven, zo voelt het nu.
Dus het was een succes, maar zelf was ik er niet helemaal bij. Niet opgeslokt door het werk of teveel drukte. Gewoon, onbestemd een beetje zweverig tussen vriendin-die-veel-bezoek-krijgt en kelner-aan-het-werk… Niet helemaal ontspannen kunnen. Playing it down, wat je bereikt hebt. Eigenlijk behoefte hebben om me even aan mijn zelftoebedichte rol te onttrekken en met een vriendin in een hoekje te gaan zitten, een arm te krijgen en te voelen. Ik denk dat ik gehuild zou hebben. Dat er zo weinig voor nodig is om je dromen te vervullen, als je het maar belangrijk maakt.
(Met mijn gezicht vol bloemenschmink ben ik met een grote omweg naar huis gewandeld. Het huis was leeg, dus stak ik met een fles Prosecco schuin de straat over en wist me welkom.)

  One Response to “Vieren is ook een kunst”

  1. Interessant project! Was nieuwsgierig geworden na ons gesprek(je).. Goed weblog ook..

    Groet Liesbeth

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>